Zo werkt het

Eenvoudig, snel en duidelijk

Vul de digitale vragenlijst in
Gratis telefonische intake
Alimentatie (her)berekenen
Alimentatie vastleggen

Vul de digitale vragenlijst in

Vul eerst onze digitale vragenlijst in. Dit kost je maar een paar minuten. Uiteraard behandelen wij de antwoorden op jouw vragen vertrouwelijk. Als jij de vragen hebt ingevuld nemen wij binnen één werkdag contact met je op om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvende telefonische intake.

Gratis telefonische intake
Deze telefonische intake duurt maximaal 30 minuten. In dit gesprek gaan we in op jouw situatie, leggen wij uit wat wij voor jou kunnen betekenen en vertellen we je wat onze werkwijze is. Met deze informatie kun jij bepalen of jij verdere begeleiding van ons wenst.

Alimentatie (her)berekenen
Als je kiest voor onze begeleiding vragen wij eerst een aantal financiële stukken bij je op. Deze stukken stuur jij naar onze goed beveiligde digitale omgeving. Vervolgens ontvang je binnen vijf werkdagen onze alimentatieberekening met toelichting. Als je hebt gekozen voor het uitgebreide adviespakket ontvang je ook een uitnodiging voor een afsrpaak om jouw situatie verder te bespreken. Dat kan hier op kantoor, maar ook telefonisch of via Skype. In dit gesprek lichten wij de alimentatieberekening verder toe en bespreken we eventuele verdere stappen, zoals het benaderen van je ex-partner of het starten van een procedure bij de rechtbank om de alimentatie vast te stellen of te wijzigen.

Alimentatie vastleggen

Als je hebt gekozen voor het meest uitgebreide pakket zullen wij de alimentatie voor je vastleggen of wijzigen. Wij proberen dat altijd in eerst in onderling overleg met je ex-partner te doen. Lukt dat? Dan beschrijven wij de afspraken in een overeenkomst, die vervolgens kan worden bekrachtigd door de rechtbank. De rechtbank wikkelt alles dan verder administratief af. Lukt het niet om met je ex-partner tot overeenstemming te komen? Dan starten wij een procedure bij de rechtbank. Het kan ook zijn dat je ex-partner die procedure al zelf is gestart. In dat geval zullen wij bij de rechtbank verweer voor jou voeren.

Vul de digitale vragenlijst in

Wij leggen het je graag uit

Duidelijk en in heldere taal antwoord op al je vragen over alimentatie

Je kunt bij Alimentatie Centrum Nederland terecht voor alimentatieberekeningen en herberekeningen van je alimentatie. Deze berekeningen kunnen complex zijn, maar onze toelichting en adviezen zijn altijd duidelijk en in heldere taal. Alimentatie Centrum Nederland helpt je ook graag om duidelijke afspraken met je ex-partner te maken over de hoogte van de alimentatie of het wijzigen van de alimentatie. We proberen er uiteraard altijd in onderling overleg uit te komen, maar als het nodig is staat Alimentatie Centrum Nederland je ook bij in een procedure bij de rechtbank.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van alimentatie

Uw inschrijving is ontvangen.