Online draagkracht berekenen

Bereken eenvoudig en snel jouw draagkracht

Jouw privacy is bij ons gewaarborgd. Wij gebruiken de door jou ingevulde gegevens alleen voor deze draagkrachtberekening en slaan ze niet op.

Vragen

Ben je de hoofdverzorger van jouw kinderen (staan je kinderen bij jou ingeschreven)

Draagkracht ouders huidig

Wat is je huidige netto besteedbaar inkomen (NBI) incl Kindgebonden Budget (KGB)
Wat is het huidige netto besteedbaar inkomen (NBI) incl Kindgebonden Budget (KGB)van je ex partner
Hoeveel kinderen heb je nu (inclusief uit vorige relatie (s)?

Alimentatie berekenen

Op het moment dat jij en je partner uit elkaar gaan moet je financiële zaken met elkaar regelen. Het berekenen van alimentatie is daar een onderdeel van. De hoogte van de alimentatie is onder meer afhankelijk van de hoogte van het gezinsinkomen tijdens je relatie, maar ook van het huidige inkomen van jou en je ex-partner. Bij de berekening van kinderalimentatie wordt ook rekening gehouden met de verdeling van de zorg voor de kinderen.

 Je mag samen met je ex-partner afspraken maken over de hoogte van de alimentatie. Komen jullie er samen niet uit? Dan kan de rechter een beslissing nemen over de hoogte van de alimentatie.

 Alimentatie Centrum Nederland helpt je niet alleen met de draagkracht- of alimentatieberekening, maar begeleidt je ook bij het maken van afspraken met je ex-partner. Als dat nodig is staan we je bij in een procedure bij de rechtbank over de hoogte van de alimentatie.

Alimentatie herberekenen

Als je al een tijd uit elkaar bent kunnen er situaties ontstaan op grond waarvan de alimentatie moet worden herberekend. Als jouw inkomen verandert bijvoorbeeld, je opnieuw gaat samenwonen of je een kind met je nieuwe partner krijgt. Soms vormen veranderingen in de (fiscale) wetgeving aanleiding om de alimentatie te herberekenen.

 Je mag zelf afspraken maken met je ex-partner over een wijziging van de alimentatie. Wil je ex-partner dat niet? Dan kan de rechter er ook een beslissing over nemen.

 Alimentatie Centrum Nederland adviseert je graag bij herberekening van jouw alimentatie. Daarnaast begeleidt Alimentatie Centrum Nederland je niet alleen bij het maken van afspraken met je ex-partner over de wijziging van de alimentatie, maar als dat nodig is staan wij jou ook bij in een procedure bij de rechtbank.

Voor het (opnieuw) berekenen van de alimentatie hebben we veel stukken nodig. Wil je weten welke? Download hier de checklist.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van alimentatie

Uw inschrijving is ontvangen.